085 - 432 02 79

Letselschade advocaat nodig in Oldenzaal?

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval in Oldenzaal

De werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. De zorgplicht van de werkgever moet ervoor zorgen dat alle mogelijke maatregelen genomen worden om bedrijfsongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. In veel sectoren zijn veiligheidsmaatregelen van groot belang. Denk aan de agrarische sector of de bouw waarin goed onderhouden machines, veiligheidsschoenen, goed aangegeven rijpaden en luchtafvoer voor gevaarlijke stoffen nodig zijn. Ook in minder gevaarlijke sectoren zijn veiligheidsmaatregelen van belang om beroepsziektes te voorkomen. De verantwoordelijkheid voor het naleven van de veiligheidsvoorschriften door de werknemers ligt ook bij de werkgever.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval vaststellen

De wetgeving is zodanig opgebouwd dat de aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval bijna altijd bij de werkgever ligt. Om onder de aansprakelijkheid uit te komen is het aan de werkgever om te bewijzen dat hij of zij voldaan heeft aan de zorgplicht. De werkgever heeft bij grote bedrijfsongevallen de plicht het ongeval door te geven aan de arbeidsinspectie. Heeft u als werknemer letselschade opgelopen op uw werk, dan is het verstandig te controleren of uw werkgever hiervan een melding heeft gedaan.

Vaak staat de relatie tussen de werkgever en de werknemer bij een bedrijfsongeval onder druk. Onze letselschade advocaten kunnen u helpen de goede verstandhouding te waarborgen door u in het juridische proces te ondersteunen. Wij helpen u graag met het vaststellen van de aansprakelijke partij.

Waarom RP Advocatuur?

  • Deskundig, eerlijk én persoonlijk advocatenkantoor
  • Betaalbaar, flexibel en efficiënt
  • Wij komen bij u langs voor een afspraak

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Rechtsbijstand bij

• Medische fouten
• Geweldsdelicten
• Bedrijfsongevallen
• Productiefouten
• Sportongelukken
• Verkeersongevallen

Werkgebied

Oldenzaal, Hengelo, Enschede, De Lutte, Losser, Rossum, Denekamp, Ootmarsum, Weerselo, Lemselo, Deurningen, Borne

Hoofdvestiging